Different house renovation in Bondi, Sydney by MCK Architects. THe photography was done by Shannon McGrath

From Architects:

The bulk of the new work is to the rear and south of the site. It consists of a new triple height space that connects all levels and reaches up and over the roof of the existing building to capture northern sunlight and northeasterly breeze. A sloping singular roof form allows this sunlight to travel down to the new lower level living space and rear courtyard. The angle of the roof is 30 degrees allowing maximum sun in winter to penetrate into the rear yard. This decision also minimized any detrimental overshadowing to rear adjacent neighbors; it in fact increased their access to sunlight.

via freshome

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: