RESORT HOUSE IN MELBOURNE by BOWER ARCHITECTURE


House in Melbourne designed by Bower Architecture

 

 

 

From Architects:

The Resort House is a project of transformation, where a dark and dilapidated existing suburban house has been converted into a hidden oasis, abundant with natural light and seamlessly integrated indoor and outdoor spaces.

Having bought the existing house for its rear north facing garden, the owner wanted a series of social living spaces with a resort feel, to be enjoyed with family and friends. The new design simplifies the original plan through the insertion of a high entry gallery and relocates living areas to the rear (north) across both floor levels. Highlight louvred windows surrounding the gallery gently illuminate the owners’ art collection with southerly light and encourage natural ventilation so that the entire house can “breathe”.

At first floor level (the children`s domain) a large cantilevered deck overhangs the alfresco area and is connected to the pool via an external spiral stair. Extensive operable glazing to the northern facade and the continuous flow of timber, concrete, stone and marble further strengthen the focus toward the garden and pool and dissolve boundaries between building and landscape.

The resulting house is a place rich in possibilities and joy, enveloping its inhabitants in a sunny, social sanctuary which embraces the surroundings and thrives in the Australian climate.

Photography by Colin Page
via contemporist

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: